Altijd goed vlees uit eigen slacht!
SPARERIBS... per kilo vanaf: € 9,98

Recept

Wilt u eens iets heel anders op tafel zetten? Probeer dan dit recept eens:

RUNDERTONG

Benodigdheden:

1 rundertong
1 wortel
2 preien
1 plak knolselderij
zout en zwarte peper
2 hardgekookte eieren
2 eetlepels wittewijnazijn
olijfolie

  • Leg de rundertong in een pan met ruim water en breng aan de kook.
  • Haal de pan als het water kookt van het vuur en giet af. Spoel de tong vervolgens met koud water.
  • Snijd de groenten in kleine stukjes, doe ze met de rundertong in een pan en voeg 1 liter water toe.
  • Laat de tong zo’n 5 tot 6 uren op laag vuur garen. De tong is gaar als je in het dikke deel kunt prikken zonder tegendruk.
  • Haal de tong uit het vocht en pel deze als hij nog warm is.
  • Haal ook de groenten uit het vocht en laat het vocht sterk reduceren.
  • Snijd de tong in plakken.
  • Prak de eieren en meng met de groenten. Meng met het sterk gereduceerde vocht.
  • Breng op smaak met zout, zwarte peper, wittewijnazijn en olijfolie en schep de plakken tong er door.

De tong kun je ook dungesneden opdienen met een salade met een mosterdvinaigrette of op een broodje!

 

Eet smakelijk!

 

Terug