Altijd goed vlees uit eigen slacht!
SPARERIBS... per kilo vanaf: € 9,98

Waarom vers vlees voeren aan uw hond?

De meest voorkomende wijze van honden voeren (brokken) staat ver af van de manier waarop de wolf (de voorouders van de hond) eet. Het gemak, houdbaarheid en verkrijgbaarheid hebben brokken een enorme vlucht doen nemen. Daarom is sinds enige tijd de terugkeer naar de vers vlees voeding een feit. Steeds meer mensen ontdekken vers vlees voeding en merken hoeveel gezonder, vitaler en energieker hun hond wordt, door ze datgene te voeren wat vanuit hun genen voor hen bedoeld is, namelijk vers vlees!

Hoe werkt de spijsvertering van de hond
Honden hebben een spijsverteringsstelsel dat genetisch nog identiek is aan dat van hun voorouder, de wolf. Hierdoor is een hondenlichaam nog steeds ingesteld op hetzelfde voedsel als de wolf, alleen de mens heeft dit veranderd. Honden leven in huis, bewegen vaak veel minder dan gezond zou zijn, een constante temperatuur en het ontbreken van de ‘jacht’ maakt dat onze honden zich aangepast hebben aan hun omgeving. Genetisch ligt dit echter anders en is een hond nog steeds sterk verbonden met zijn voorouder.

Wolven eten vlees
Hoe ziet de voeding van een wolf eruit?
Als de jacht geopend wordt en de roedel een prooi heeft gedood, wordt als eerste de maag van het dier geopend. Hongerige wolven zullen eerst de inhoud hiervan eten. Omdat de prooien van de wolf veelal planteneters zijn zullen er in de maag van deze prooien, vaak grassen, granen, noten, planten, vruchten en groenten te vinden zijn. Deze zijn onder invloed van het maagzuur deels verteerd (gefermenteerd) en zijn dus niet meer graan op zich, zoals in de huidige hondenbrok. Ze bevatten nog wel de nodige vitamines, mineralen en vezels voor een optimale gezondheid en vooral vertering. Ditzelfde vinden we in de vuile runderpens, die in vers vlees dan ook om die reden ruimschoots worst aangeboden. Hierna zullen de andere organen worden gegeten en ook vooral het vlees (de spieren en pezen) opgegeten worden, en uiteindelijk kluiven de wolven ook op de botten die overblijven van het karkas. Goed voor tanden en calcium. Bovendien heeft het een socialen functie en ook een manier voor het oefenen en trainen van spieren en gewrichten. Het is een belangrijke ‘bezigheid’. Wolven voorzien hiermee in hun behoefte, en kiezen instinctief voedsel waar hun lichaam en conditie om vraagt. Wolven houden hiermee zelf hun gezondheid optimaal en zoeken buiten hun prooien bovendien zelf ook naar toevoegingen om hun conditie optimaal te houden. Denk hierbij aan gras eten bij honger, modder graven naar sappige wortels etc. (herkent u iets in uw hond?)

De voeding van de huishond
Het gemak van brok, de overtuiging van de reclame op tv, dierenarts of fokker en de prijs en aanbiedingen bij de supermarkt maakt dat inmiddels de meeste honden brokken eten. Uiteindelijk verkoopt men het voer met een etiket ‘totaal voer’ of ‘compleet voer’. Op zich niets mis mee zou je denken, en hoe duurder de brok, hoe meer men het idee heeft dat er hoogwaardige voeding wordt gegeven. Maar is dit echt wel wat een hond nodig heeft? Naar onze mening niet.
Vroeger aten veel honden met de pot mee, en kregen ze wat restafval van de slacht aangeboden. Dat was misschien nog dichter bij de natuur dan de huidige brok. Want hoeveel toevoegingen en conserveringsmiddelen en vulstoffen zitter er wel niet in de huidige hondenbrok? Gemak , commerciële acties en reclame spelen hierin een grote rol, dat is duidelijk.

Allergie
Opvallend is dat ‘allergie’ een ware ‘hype’ is geworden, maar veel honden krijgen problemen met huid, vacht, gebit en ontlasting niet omdat zij allergisch zijn, maar gewoon omdat ze verkeerde voedingssamenstelling krijgen.
Problemen zoals dunne ontlasting, veel ontlasting, een slechte vacht en een typische vachtgeur kennen vaak dezelfde oorzaak: graan in de hondenbrok. Honden verteren graag zeer slecht, omdat zij hier gewoonweg genetisch niet voor zijn gemaakt. Wolven eten geen graan of zetmeelhoudende voeding. Een andere bekende probleemveroorzaker zijn de vele toevoegingen in de brokken. Geur, kleur en conserveringsmiddelen. Beendermeel, heel goedkoop maar het is toch echt geen vlees! Daarnaast bevat een brok natuurlijk nog de bindmiddelen die moeten zorgen dat het brokje niet tot poeder uit elkaar valt. Allemaal stoffen waar een hond niks mee kan en zijn metabolisme eerder verstoort dan verbetert.

Puppyvoer
In een wolvenroede is het zo, da alleen de roedelleiders zich voortplanten. De leiderteef die pups heeft mag volgens de rangorde als eerste eten als er een prooi is gevangen. Zij eet wat ze nodig heeft en krijgt daardoor het beste van de prooi. De teef zal daarna een deel van haar voedsel opbraken aan de pups die dat vervolgens opeten. Pups (welpen) eten dus hetzelfde als hun moeder, vader en de rest van de roedel. Zodra ze zelf kunnen kluiven en kauwen, eten zij gewoon mee. Alle zorg en feiten voor brok ten spijt, in de natuur eten alle pups hetzelfde.
Natuurlijk moeten we bij de huishond rekening houden met de maat van het ras als we kijken naar de hoeveelheid voer, maar in essentie blijft de voedingsbehoefte van een pop hetzelfde. Gebleken is, dat het afspenen en voeren van vers vlees aan pups van verschillende rassen een uitstekend resultaat geeft en de pups geleidelijk en zonder groeipijn, overgewicht of ander problemen opgroeien tot gezonde, actieve huishonden.

Onze visie: zo natuurlijk mogelijk
Gebleken is, dat de samenstelling van onze vers vlees staven de juiste voeding bevat die aansluit bij de natuurlijke behoefte van onze viervoeter. Die door elke hond in elke levensfase gegeten kan worden. Die smakelijk is, makkelijk te voeren is en ook nog betaalbaar is, zodat iedere hond kan genieten van onze voeding.

Overstap van brok naar vers
Voor veel honden is de overstap simpel en kan dit zonder problemen in één keer. Voor sommige honden is het wat lastiger, als ze bijvoorbeeld gevoelige darmen hebben. Voor deze honden wordt vaak aangeraden om te laten wennen aan rauw vlees, door in het begin er wat kokend water overheen te gieten.

Hoeveel heeft Uw hond nodig
De meeste honden doen het goed op een hoeveelheid van 20 per kilogram lichaamsgewicht. Weegt Uw hond bijvoorbeeld 30 kilo, dan zal hij volgens deze norm dus 600 gram moeten krijgen. Dit is een richtlijn voor de gemiddelde hond, misschien beweegt Uw hond wel veel meer, waardoor hij ook meer voeding nodig heeft. Een wat oudere hond zal vaak wat minder voeding nodig hebben.

Samenstelling
 25% spiervlees (waaronder runderhart), 55% orgaanvlees en 20 % schapenvet.

Bestellen
Doorgaans hebben wij voldoende voorraad en kunt u gewoon in de winkel bestellen. Wij zouden het echter zeer op prijs stellen, dat u het vlees bestelt via het online bestelformulier, die u op deze website kunt vinden.

Terug