Altijd goed vlees uit eigen slacht!
SPARERIBS... per kilo vanaf: € 9,98

Slachten

In geval van NOODSLACHTING belt u 053-5721806.

Let op: per 1 juli 2021 moet het “Officieel certificaat in geval van  noodslachting” gebruikt worden en zijn de “Verklaringen voor noodslachting” niet meer geldig. 

Buiten winkeltijden kunt u contact opnemen met 06-20594849.


HUISSLACHTING

Als zelfslachtende slager kunnen wij ook uw huisslachting diepvries-klaar maken.

Veehouders en hobbyboeren kunnen hun koe, varken of lam voor eigen consumptie bij ons laten slachten.  In overleg met u wordt deze dan geheel naar wens geportioneerd. Het portioneren kan op verschillende manieren, technische delen, grote stukken en mooie lapjes. Ook het maken van verse worst of hamburgers behoren tot de mogelijkheid.

In sommige gevallen wil de klant aanwezig zijn bij het uitsnijden; dat is mogelijk (rekening houdend met de Corona maatregelen). Wij bieden u de ruimte, om het vlees bij ons te komen inpakken.

Een huisslachting gaat als volgt:

U maakt eerst een afspraak, wanneer u uw dier kunt komen brengen. U mag bellen met 053-5721806 of mailen naar info@slachthuishaaksbergen.nl. U overlegt dan ook meteen, wanneer u het vlees weer komt ophalen.

Maandag is is onze vaste slachtdag, dat betekent dat de slachtdieren maandagochtend tussen 06.15 en 07.00 uur gebracht moeten worden.

Een aantal belangrijke regels:

  • Uiterlijk donderdag vóór 12.00 uur (voorafgaand aan de slachtdag) het volledige levensnummer doorgeven
  • Er moet een VKI (Voedsel Keten Informatie) melding gedaan worden. Bij varkens en schapen een handmatig ingevuld formulier meeleveren. Deze vindt u hier: VKI varken en VKI schaap. Ons UBN nummer is: 2279152.
  • De dieren moeten aangevoerd worden in een schone veewagen met minimaal stro.
  • Varkens moeten voorzien zijn van stalen slachtblikken (blikken kunt u aanvragen bij de Gezondheidsdienst)

U heeft het dier afgeleverd, wat gebeurt er daarna?

Op de slachtdag verricht de dierenarts van de NVWA de levende keuring. Na het slachten, op dezelfde dag, wordt er een tweede keuring gedaan door de KDS (keurmeester). Tijdens het slachten blijft de identificatie met een natuurlijke hechting aan het dier, zodat uw eigen dier altijd terug te vinden is. Als de uitslagen van de verschillende onderzoeken bij ons bekend zijn, zijn de karkassen vrijgegeven voor verdere verwerking.

Het karkas kan in zijn geheel weer worden opgehaald, of u heeft met ons afgesproken, het karkas te portioneren volgens uw wensen. Er zijn vele mogelijkheden, die u kunt aangeven in dit formulier – rund / varken / schaap